2 min. čitanja

VIDEO: U talijanskoj luci umalo se prevrnuo teretni brod

VIDEO: U talijanskoj luci umalo se prevrnuo teretni brod
Foto: Screenshot

SVIJET - U evakuaciji posade i radnika s broda te operatera dizalice pomogle su hitne službe. Nema ozbiljno ozlijeđenih te nije zabilježeno zagađenje, ali vlasti Genove žele istražiti jesu li operacije izvršene na ispravan način.

Talijanska nadležna tijela provode istragu incidenta u talijanskoj luci kada se teretni brod nagnuo i gotovo prevrnuo tijekom operacija ukrcaja tereta i balastiranja.

Nitko nije ozbiljno ozlijeđen te nije zabilježeno zagađenje, ali su vlasti Genove priopćile da žele istražiti jesu li operacije izvršene na ispravan način. Incident također istražuje lučka kapetanija.

Teretni brod koji plovi pod zastavom Paname 'Seven S', nalazio se 17. siječnja 2023. na pristaništu Messina Group za utovar tereta kada se odjednom nagnuo prvo na jednu, a potom na drugu stranu, naslonivši se uz pristanište. Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci i hitne medicinske službe.

Brod se naslonio na pristanište pod nesigurnim kutom, a hitne službe pomogle su u evakuaciji posade i radnika te operatera dizalice. Jedna osoba je lakše ozlijeđena, a pomoć joj je pružena na licu mjesta, izvjestile su lokalne vlasti.

Operater terminala kasnije je službeno priopćio da je terminal slijedio upute zapovjednika broda te kako se teret ukrcao u skladu s planom. Brod duljine 288 metara stigao je u luku Genova iz Termini Imeresea, luke na Siciliji u blizini Palerma, a trebao je isploviti za Bugarsku, navodi The Maritime Executive.

Kako bi pomogli u iskrcaju, vatrogasci su se kasnije spustili u štive. Operacija je trajala cijelu noć, a ujutro je potvrđeno da je brod, zahvaljujući iskrcavanju tereta i balastiranju, opet stabilan.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Objavljeni detalji broda, nasukanog na otoku Korčuli: “Još u Grčkoj mu se izgubio svaki trag!”
Zbog povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju Općina Smokvica odlučila je objaviti detalje nasukavanje željeznog broda nedaleko od uvale Brna. - Prva dojava o nasukanom brodu je stigla 31.12.2022. godine. Na teren su izašle sve žurne službe ( policija, pomorska p…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.