2 min. čitanja

VIDEO U Podgori postavljena podmorska kamera

VIDEO U Podgori postavljena podmorska kamera
Foto: Croatia – Live panorama view / Youtube / Screenshot

PODGORA – Podgora je nakon šibenske Martinske druga lokacija na Jadranu sa instalacijom podvodne kamere koja u realnom vremenu sliku iz podmorja prenosi uživo na You Tube kanal Croatia Live panorama view.  Rezultat je to projekta  kojeg je financirala Splitsko-dalmatinska županija u suradnji sa TZ i općinom Podgora koje su osigurale lokaciju i infrastrukturu te Udruge Šibenik Meteo i specijaliziranog portala za ronjenje i ribolov Gorgonija.com.

Kamera je potopljena na dubini od 8 m na vanjskoj strani lukobrana koja je sudeći prema prvim kadrovima bogata ribom. Osim kamere instalacija koja se sastoji od gotovo 100m kabela opremljena je i sa reflektorom koji će osvijetliti podmorje u večernjem terminu od 17 h do ponoći.

Osim na You Tubu slika će se prenositi i na druge partnerske stranice te također biti ustupljena i Zavodu za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković koji će snimke koristiti u znanstvene svrhe pa osim promocijskog-edukacijskog dijela projekt će služiti i u pogledu zaštite Jadrana i bolje spoznaje života njegovog podmorja.

Obzirom da je prva podvodna kamera na Martinskoj od svog početka u ljeto 2018 godine do danas snimila veliki broj različitih ribljih vrsta među njima i one ugrožene i zakonom zaštićene vjerujemo da će i ova lokacija obilovati zanimljivim kadrovima i slikama koje ćemo uskoro snimiti i na radost sa vama ih podijeliti.

Live stream podmorja Podgore možete pratiti i ovdje…

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠIBENIK Glavata želva pred kamerom pozirala 5 minuta
Orada napala muzgavca pred objektivom kamere
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.