1 min. čitanja

Orada napala muzgavca pred objektivom kamere

Orada napala muzgavca pred objektivom kamere
Foto: Screenshot

ŠIBENIK – Ispred objektiva podmorske kamere postavljene na Martinskoj, točno ispred Instituta Ruđer Bošković, orada je napala muzgavca, objavila je ekipa Šibenik Meteo na svom Youtube kanalu.

Orada je oportunist te se uvijek prilagođava onome što se u trenutnoj situaciji najviše nudi. Živi rak, veliki crv, škamp, volak, srdela, gavun, sipica, glava lignje, trak muzgavca – samo su neke od širokog jelovnika kraljice orade, a ovaj put je baš zapela za ovog muzgavca, a nije izostala ni publika.

Muzgavac ili mrkač osmokraki je glavonožac i poput hobotnice ima 8 krakova, ali najdulje do 40 cm. Za razliku od hobotnice, koja ima dva niza prijanjaljki, muzgavac ima po jedan niz na svakom kraku. Nadražen, lako mijenja boju od blijedosive do smeđe i crnkaste. Živi na čvrstu i pjeskovitu dnu Jadrana, pa iako grabežljivac, ponekad i sam postane lovina.

Podmorska kamera na Martinskoj u Šibeniku snimila je do sad niz zanimljivih stanovnika Jadrana, a kako je izgledala ova zanimljiva borba, pogledajte u priloženom videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Podmorska kamera snimila grabežljivce gofove u lovu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//