1 min. čitanja

VIDEO Turski brod pogođen projektilom u luci Herson

VIDEO Turski brod pogođen projektilom u luci Herson
Foto: Youtube / Screenshot

SVIJET - U luci ukrajinskog grada Hersona projektilom je pogođen teretni brod Tuzla turskog vlasnika. Pritom je izbio požar, ali ozlijeđenih nema.

Projektil je pogodio most broda, objavila je pomorska sigurnosna kompanija Ambrey. Objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako plamen proždire komandni most broda.

Reuters je potvrdio lokaciju snimke, međutim nisu mogli potvrditi kad je točno nastala. Brod se nalazi u luci još od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine.

Bio je u vlasništvu tvrtke Cayeli Shipping iz koje još uvijek nisu komentirali incident. Navodno je 12 turskih brodova zarobljeno u ukrajinskim lukama koje nisu obuhvaćene crnomorskim ugovorom o žitu, prenosi Reuters.

- Sinoć je došlo do napada, najvjerojatnije na luku, i čini se da je projektil pogodio brod. O turskim brodovima u Hersonu brinu se male posade tako da nema ozlijeđenih ni smrtno stradalih - naveo je anonimni izvor.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Promet u Bosporu blokirao nasukani ukrajinski teretni brod
Brod dužine 142 metra koji prevozi 13.000 tona graška, nasukao se uz obalu na azijskoj strani Bospora. U pomoć je poslano nekoliko remorkera, za sada nema štete. U ponedjeljak se u Bosporu nasukao teretni brod MKK 1 koji je pod zastavom Palaua isplovio iz Ukrajine za Tursku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.