2 min. čitanja

Promet u Bosporu blokirao nasukani ukrajinski teretni brod

Promet u Bosporu blokirao nasukani ukrajinski teretni brod
Foto: Wikipedia

SVIJET - Brod dužine 142 metra koji prevozi 13.000 tona graška, nasukao se uz obalu na azijskoj strani Bospora. U pomoć je poslano nekoliko remorkera, za sada nema štete.

U ponedjeljak se u Bosporu nasukao teretni brod MKK 1 koji je pod zastavom Palaua isplovio iz Ukrajine za Tursku te je promet u tom tjesnacu zaustavljen, priopćili su agenti brodarske agencije Tribeca.

Istanbulske lučke vlasti objavile su da je nekoliko remorkera poslano pružiti pomoć teretnom brodu dugom 142 metara koji prevozi 13.000 tona graška. Incident se dogodio kod Umuryerija između drugog i trećeg mosta nad Bosporom.

Zajednički koordinacijski centar u Istanbulu koji prati provedbu sporazuma sklopljenog pod okriljem UN-a o izvozu žitarica iz Ukrajine, navodi da je brod isplovio iz ukrajinske crnomorske luke Pivdenji za tursku mediteransku luku Mersin.

Sporazum sklopljen u srpnju između Ukrajine i Rusije uz posredovanje Turske i UN-a, pomogao je transportu milijuna tona žitarica i drugih poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka.

Navedeni sporazum o izvozu žitarica iz luka na Crnom moru vitalno je važan za suzbijanje globalne prehrambene krize produbljene ratom u Ukrajini, jedne od najvećih svjetskih izvoznica žitarica i ulja.

Nema dojava o šteti, piše Reuters.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Tankeri do 4 dana čekaju prolaz kroz Bospor
Najmanje 20 tankera iz crnomorskih luka čeka u turskim vodama na ulazak u Sredozemno more, dok njihovi vlasnici pokušavaju ispuniti nova pravila osiguranja uoči stupanja na snagu odluke skupine G7 o ograničenju cijene ruske nafte, rekli su izvori u industriji. Turske pomorske vlasti prošli su mjese…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.