1 min. čitanja

VIDEO Rusi objavili snimku navodno ukrajinskih vojnika zarobljenih na Zmijskom otoku

VIDEO Rusi objavili snimku navodno ukrajinskih vojnika zarobljenih na Zmijskom otoku
Foto: Youtube / Screesnhot

SEVASTOPOLJ – Odjel za informacijsku potporu ruske Crnomorske flote izvještava da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine, koji su dobrovoljno predali oružje na otoku Zmeiny, dopremljeni u Sevastopolj na spasilačkom tegljaču Šahtar.

Precizira se da ruski mornari poštuju zarobljenike i da ih je u Sevastopolju trenutno 82. Nakon što prođu sve zakonske procedure, moći će se vratiti kući.

Rusi napominju da je ranije Kijev službeno objavio smrt svih svojih 13 vojnika na Zmajskom otoku, pokušavajući od ovoga napraviti još jednu “herojsku” priču.

Kažu da nitko od predanih osoba nije obratio za liječničku pomoć, ali ako bude potrebno, ona će im biti pružena. Kako su prethodno i navodili ruski izvori, snimke pokazuju kako muškarci obučeni u uniforme ukrajinske vojske izlaze iz tegljača, gdje im se dijele suhi obroci i voda u bocama. Autentičnost ovih snimki zasad potvrđuje samo ruska strana.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane Ruske Federacije izvijestilo je da su se 82 ukrajinska vojnika dobrovoljno predala ruskoj vojsci na području Zmijskog otoka, odbijajući sudjelovati u neprijateljstvima i obećali da će ih vratiti njihovim obiteljima. No, za ništa od navedenog Rusi do sad nisu ponudili dokaze.

U međuvremenu, sami Rusi su priznali da su zarobljeni vojnici zapravo pripadnici Ukrajinske mornarice koji su brodovima pokušali obraniti navedeni otok, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jučer je potvrdio da je ruska mornarica ubila je sve ukrajinske vojnike na Zmijskom otoku, a internetom kruži navodna snimka radio komunikacije između ruske mornarice i ukrajinskih graničara netom prije napada. Zmijski otok nalazi se u blizini rumunjsko-ukrajinske granice, a na meti Rusa našao se jučer poslijepodne.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusi tvrde da su zarobili 82 vojnika sa Zmijskog otoka i da će ih vratiti obiteljima
Ruska mornarica pobila ukrajinske graničare na Zmijskom otoku: “J… se!” bila je njihova zadnja poruka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.