1 min. čitanja

Rusi sumnjaju da su američki dronovi pomogli Ukrajincima napasti brodove Crnomorske flote!

Rusi sumnjaju da su američki dronovi pomogli Ukrajincima napasti brodove Crnomorske flote!
Foto: Wikimedia

Rusko ministarstvo obrane vjeruje da su američki dronovi za napad i izviđanje pomogli Ukrajincima u napadu na brodove ruske Crnomorske flote.

– Želio bih skrenuti pozornost na činjenicu da su tijekom napada brzih ukrajinskih brodica, strateške američke bespilotne letjelice RQ-4 Global Hawk i MQ-9A Reaper lutale nad područjem provokacija – rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

– Vrlo je vjerojatno da su američke bespilotne letjelice usmjerile ukrajinske čamce na brodove ruske Crnomorske flote – rekao je.

RQ-4 Global Hawk američki je dron za strateško izviđanje. MQ-9 Reaper trenutno je glavni udarni dron u američkoj službi.

Kako suizvijestili u ruskom Ministarstvu obrane, 16 čamaca ukrajinske ratne mornarice, koristeći “taktiku roja”, pokušalo je napasti brodove Crnomorske flote u području ​​Zmijskog otoka.

Kao rezultat pomorske bitke, uništeno je 6 brodica ukrajinske ratne mornarice, 82 pripadnika ukrajinske vojske dobrovoljno su položila oružje, javlja ruska agencija Interfax.

Ovo bi moglo demistificirati i priču o Zmijskom otoku, gdje Ukrajinci tvrde da je pobijena posada od 13 članova koji su bili stacionirani na otoku, dok Rusi tvrde da su ih zarobili i da su živi i zdravi. Kako se čini, zarobljenici o kojima Rusi pričaju su pripadnici mornarice koji su bili na plovilima, no ne i na samom otoku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Rusi objavili snimku navodno ukrajinskih vojnika zarobljenih na Zmijskom otoku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.