1 min. čitanja

VIDEO Razvijen zanimljiv online alat za samopomoć kroz tehnike disanja ronjenja na dah

VIDEO Razvijen zanimljiv online alat za samopomoć kroz tehnike disanja ronjenja na dah
Fotografije: Vertical Media

Udruga za organiziranje natjecanja, edukacije i promociju ronjenja na dah, AIDA Hrvatska, kroz prošlu je godinu u sklopu Europskog projekta za jačanje kapaciteta lokalnog OCD-a kroz aktivnosti ronjenja na dah, sudjelovanja i suradnja OCD-a s tijelima javne vlasti u razvoju strategija i inovativnih alata za upravljanje kriznim situacijama na lokalnoj razini, provela  niz teorijskih i praktičnih radionica.

Tako su se održale radionice iz javnog govorništva, nastupanja u javnosti I komunikaciji s drugima, edukacija na temu tehnika disanja, teorijskog znanja o ronjenju na dah, te praktični dio vježbi na bazenu i  u konačnici u moru.

Na teorijskom dijelu obuke tijekom zime, stručni su predavači prenijeli teorijska znanja kao uvod u praktični dio. Posebno je bilo zanimljivo prenositi znanje pripadnicima Vatrogasnih postrojbi, HGSS-a i Spasilačkih službi s područja Primorsko-goranske županije koji su brojnim pitanjima iskazali interes za nadopunom svojih profesionalnih vještina.

Završni dio projekta  se održao u akvatoriju Krka, kroz vježbe ronjenja i spašavanja iz mora.

Fotografije: Vertical Media

Posebno je zanimljivo da je u sklopu projekta smo kreiran online alat za samopomoć koji je namijenjen kao podrška pripadnicima ranjivih skupinama, ali i svim ostalima kojima je potrebna podrška u nošenju sa svakodnevnim stresom. Alat sadrži tehnike meditacije i različite mentalne tehnike koje se koriste u ronjenju na dah, te tehnike ovladavanja javnim nastupima i interakcijama s ljudima.

Alat  omogućuje svim zainteresiranim osobama pregledavanje i uvježbavanje predstavljenih tehnika koje doprinose povećanju kvalitete svakodnevnog života pojedinaca kroz kvalitetnije opuštanje, bolje spavanje, efikasniji odmor i regeneraciju organizma, kao i smanjenje anksioznosti, straha, stresa i nošenja s teškim situacijama u svakodnevnom životu.

Alat je dostupan OVDJE.

Lidija Lijić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.