1 min. čitanja

VIDEO Putnik pao s kruzera, spašen nakon više od 15 sati provedenih u moru

VIDEO Putnik pao s kruzera, spašen nakon više od 15 sati provedenih u moru
Foto: Wikimedia

Putnik koji je nestao s kruzera u Meksičkom zaljevu spašen je nakon što je u moru proveo više od 15 sati. Putnika je spasila je američka obalna straža nakon što ga je u moru uočila posada bulk carriera Crinis.

28-godišnji muškarac putovao je sa  sestrom na kruzeru Carnival Valor od 110.000 bruto tona, koji je 23. studenog zaplovio na krstarenje iz New Orleansa. Kruzer ima kapacitet od 3.000 putnika te 1.200 članova posade.

Putnik se srijedu navečer nalazio u baru sa svojom sestrom. Uputio se do toaleta, no nije se vratio. Njegova sestra prijavila je nestanak sutradan oko podneva, a kruzer se potom okrenuo i započeo potragu za nestalim putnikom. Nekoliko spasilačkih ekipa američke obalne straže pretraživalo je golemo područje Meksičkog zaljeva. Međutim, vrijeme je polako curilo, a šanse da pronađu nestalog muškarca bile su sve manje.

Nestalog putnika konačno je u četvrtak navečer uočila posada bulk carriera Crinis od 28.378 bruto tona. Posada broda pod zastavom Liberije uočila je muškarca na poziciji od oko 20 milja južno od obale Louisiane, a iz mora ga je spasio helikopter obalne straže, prenosi FleetMon, piše Pomorac.hr

Iako je u moru proveo više od 15 sati te imao simptome dehidracije i hipotermije, muškarac je bio u iznenađujuće dobrom stanju. Nije jasno kako je pao s kruzera, piše The Maritime Executive.

- Ovo je čudo. Sretni smo što je ovaj slučaj završio pozitivno - rekao je Seth Gross, koordinator SAR operacije američke obalne straže, prenosi gCaptain.

- Pokazuje da se volja za životom mora uzeti u obzir prilikom svake operacije potrage i spašavanja. Da nije bilo posade bulk carriera Crinis, ovaj slučaj mogao je imati puno gori kraj - zaključio je Gross.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.