1 min. čitanja

VIDEO Pogledajte kako “krvoločni” morski psi zahvaljuju za pruženu pomoć

VIDEO Pogledajte kako “krvoločni” morski psi zahvaljuju za pruženu pomoć
Foto: Instagram

Ona se godinama brine o njima. Zovu ju šaptačicom morskim psima, a ona morske pse naziva svojim bebama. Ono što je započelo spontano pretvorilo se u misiju, koju Christina Zenato neumorno provodi u moru oko Bahama, gdje morske pse spašava od ribarskih udica, a oni joj zahvaljuju na najbolji mogući način.

Dosad je od ubojitog ribarskog alata spasila na stotine morskih pasa s kojima je, kaže, stvorila neraskidivu vezu. Posebno su opasne ribarske udice koje ostaju zabijene u usnu šupljinu morskog psa zbog čega životinja trpi nesnosne bolove.

Foto: Udice izvađene iz morskih pasa/Instagram

Smeta joj što su morski psi u javnosti predstavljeni kao krvoločni predatori koji jedva čekaju da čovjek zapliva u moru kako bi ga napali.

– Morskim psima je potrebna naša pomoć više nego ikada. Procjenjuje se da je 37% vrsta morskih pasa u iznimnoj opasnosti od izumiranja upravo zbog čovjeka, a njihov broj svakodnevno rapidno opada diljem svijeta što je već ostavilo posljedice na mnoge morske ekosustave. S druge strane, kako uvjeriti ljude da ulože napore u spas ovih prekrasnih životinja kad ih se u javnosti neprestano predstavlja kao krvoloke koji jedva čekaju da zagrizu čovjeka?! – s razlogom se pita ova zaljubljenica u morske pse koja naglašava da su morski psi čak ključni i za sprječavanje emisije CO2.

Christina Zenato posvetila je svoj život popularizaciji morskih pasa kao nužne karike za opstanak i ravnotežu morskog sustava, a da je uistinu riječ o stvorenjima koja pokazuju zahvalnost i nježnost kada im pomognete, pokazuje i video u nastavku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.