2 min. čitanja

VIDEO Ovo je uznemirujuća snimka idiota koji muče morsku kornjaču!

VIDEO Ovo je uznemirujuća snimka idiota koji muče morsku kornjaču!
Foto: HRT / Screenshot

Morska kornjača, glavata želva, u plićaku na plaži Čiovo ugrizla je kupačicu za leđa i ostavila crveni trag promjera desetak centimetara. Napadi morske kornjače u Jadranu vrlo su rijetki, a kako smo već pisali, razlog napada je isključivo samoobrana, što je potvrdilo više stručnjaka koji proučavaju i spašavaju ove životinje.

HRT je objavio uznemirujuću snimku dvojice muškaraca koji su životinju navlačili i maltretirali, pa kornjača na trenutke nije mogla ni do zraka. Kao što je vidljivo na snimci, samo se pokušala obraniti. Plivala je blizu kopna, što je bilo dovoljno ovim idiotima da je pokušaju dovući u plićak.

Podsjetimo, morske kornjače u Hrvatskoj su zaštićene zakonom kao i brojnim međunarodnim konvencijama. Strogo je zabranjen svaki namjerni izlov, uništavanje, uznemiravanje ili trgovina ovim vrstama. Za ubijanje glavatih želvi predviđene su visoke novčane kazne.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Stručnjak pojasnio: Morske kornjače ne napadaju, ako vas je ugrizla, branila se!
Morska kornjača, glavata želva, u plićaku na plaži otoka Čiova ugrizla je kupačicu za leđa i ostavila crveni trag promjera desetak centimetara. Napadi morske kornjače u Jadranu vrlo su rijetki, a razlog je samoobrana što je i ovdje bio slučaj. Morska kornjača samo se branila se od ljudskog dodira.…
Oporavilište za kornjače: ”Želve su bile uznemirene ljudima, imaju jake čeljusti i ugriz tri puta jači od ljudskog”
Zbog napada glavate želve na kupače na području Zadra i Splita, iz Aquariuma u Puli, gdje je i oporavilište za zaštićene morske kornjače objavili su da ih je kontaktirao velik broj medija te su stručno mišljenje odlučili podijeliti s javnošću. Glavate želve solitarne su životinje koje obitavaju na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.