2 min. čitanja

VIDEO Ovako bi trebao izgledati hotel koji će se graditi u napuštenom pulskom kamenolomu

VIDEO Ovako bi trebao izgledati hotel koji će se graditi u napuštenom pulskom kamenolomu
Foto: Youtube / Screenshot

PULA - Nakon što je u travnju ove godine investitor javno predstavio projekt gradskim vijećnicima i građanima, od danas je javnosti dostupna i video animacija s detaljima pozicioniranja hotela Valkane, unutar rupe zapuštenog istoimenog kamenoloma Valkane u Puli, izgleda novog parka otvorenog javnosti i cestovnog prilaza hotelu s gornje strane kamenoloma postojećom cestom, najavili su iz tvrtke Hotel Valkane.

Ustvrdivši kako će lokacijsku dozvolu tražiti isključivo za gradnju na privatnom zemljištu unutar rupe nekadašnjeg napuštenog kamenoloma, investitor je danas priopćio da je nakon predstavljanja idejnog rješenja nastavio s projektiranjem i istražnim radnjama te da će uskoro predati zahtjev za lokacijsku dozvolu.

- Mislim da će iz tog zahtjeva svima biti jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti. Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor - naveo je voditelj projekta Zoran Kostić.

- Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve neargumentirano pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti. U videu se ponovno jasno može vidjeti da je hotel udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, kako je zamišljeno i javno prezentirano na početku projekta te da šetnica i plaže ostaju dostupne svim Puležanima kao i ranije - poručio je Kostić.

Lungomare je danas otvoren za sve, a tako će i ostati

Lungomare je, dodao je, danas otvoren za sve i tako će i ostati nakon izgradnje hotela, a ovaj projekt je, kako je naveo, "najmoderniji zeleni hotel otvoren svima, nije žicom ili ogradom ograđen resort koji ne zaklanja pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti".

- Zapravo, baš je sve potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu. Moguće da će pojedinci i dalje biti sumnjičavi, no ako stavimo politička prepucavanja na stranu, kad se jednom hotel i park završe, vjerujem da će većina Puležana biti zadovoljna što je Pula konačno dobila jedan vrhunski turistički objekt - zaključio je Kostić.

D.G. / Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.