2 min. čitanja

VIDEO Nezavisni vijećnik izgradio i koristio bespravno izgrađen mul u Medulinu

VIDEO Nezavisni vijećnik izgradio i koristio bespravno izgrađen mul u Medulinu
Foto: Regiona Express

MEDULIN - Općina Medulin odlučila je stati na kraj bespravnoj gradnji u uvali Burle u Medulinu. Naime tamo se nalazi niz bespravno sagrađenih molova od kojih je jedan izgradio i nezavisni vijećnik s liste Emila Jukopile u Općini Medulin,  Ivo Lorencin. S ulanjanjem bespravno postavljenih molova drugih vlasnika započelo se još prošle godine, a danas je akcija nastavljena uklanjanjem preostalih molova od kojih je jedan postavio Ivo Lorencin, a služio je za privez plovila u uvali Burle u Medulinu.

S obzirom na učestalu gradnju i postavljanje molova za privez plovila, koji su izgrađeni bez odobrenja za gradnju i na mjestima koja prostornim planom nisu predviđena za gradnju molova, sidrišta i dr. komunalno redarstvo Općine Medulin izdalo je više rješenja o  uklanjanju molova protiv nepoznatih osoba te će se  pristupiti uklanjanju prvog od osam bespravno izgrađenih molova za koje su izdana rješenja" stoji u priopćenju iz Općine. Izjavu za Regional Express tim povodom dao je načelnik općine nezavisni Ivan Kirac koji je odlučan u namjeri da stane na kraj bespravnoj gradnji, piše Regional Express.

Cilj akcije i uklanjanja je generalna prevencija bespravne gradnje, obeshrabrivanje nelegalnih graditelja da ustraju u protuzakonitim aktivnostima i gradnji.

Prošle godine načelnik Kirac je rekao:

- Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu pristupit ćemo uklanjanju i svih ostalih. Nažalost, znate i sami da Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje sve je veći. Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način „kažnjeni“ svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade na temelju izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa. Spremni smo rušiti i druge bespravno sagrađene objekte, stoga pozivamo državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju i uklanjanje objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave pa ćemo rušiti i bespravne kuće - kazao je u prvoj akciji uklanjanja molova  načelnik Općine Ivan Kirac.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.