2 min. čitanja

VIDEO Jahta na otoku Žutu u potpunosti izgorjela i potonula: "Momci iz restorana je izvukli iz uvale"

VIDEO Jahta na otoku Žutu u potpunosti izgorjela i potonula: "Momci iz restorana je izvukli iz uvale"
Foto: Čitatelj

U nedjelju navečer, kako smo već izvijestili, izgorjela je jahta  Dojava očevidaca o požaru plovila kod otoka Žuta zaprimljena je u Lučkoj kapetaniji Šibenik jučer, 6. kolovoza u 19.25 sati, o čemu je Lučka kapetanija Šibenik obavijestila MRCC Rijeka, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva te Postaju pomorske policije Šibenik.

Na dojavljenoj poziciji pomorske nesreće uočena je motorna jahta „SHIVA“ duljine 16,8 metara, austrijske zastave dok je plutala zahvaćena požarom, privezana na bovu u uvali Hiljača, na otoku Žutu.

Nedugo prije dolaska službenika LK Šibenik i pripadnika Javne vatrogasne postrojbe, djelatnici obližnjeg ugostiteljskog objekta vlastitom brodicom oteglili su motornu jahtu na udaljeni vez, kako ne bi predstavljala opasnost za druga plovila i okoliš.

Vatrogasci su požar na jahti gasili sinoć do 23.00 sata, nakon čega je ustanovljeno oštećenje nadgrađa gotovo do razine mora, dok na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Preliminarnim očevidom na poziciji nesreće utvrđeno je da nitko od četiri člana posade, svi državljani Republike Austrije, u trenutku izbijanja požara nisu boravili na jahti te su izjavili da je u brodskim  spremnicima preostalo oko 2 tisuće litara diesel pogonskog goriva.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Šibenik vlasniku opožarene motorne jahte izrečen je nalog za komercijalno uklanjanje i zbrinjavanje podrtine u što kraćem roku, dok će se točan uzrok ove pomorske nesreće ustanoviti daljnjim očevidnim radnjama.

"Nije joj bilo spasa"

- Znači, brod je bija na bovi i izbija je požar. Mislim da su vlasnici Austrijanci koji su bili u restoranu kad se to desilo. Momci koji rade u restoranu i još par gumenjaka su mu iskidali konope nožem i zavezali ga te ga oteglili u duboko, vanka vale. Brodu nije bilo spasa - kazuje nam čitatelj i svjedok događaja koji šalje ove snimke.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Gori jahta u Kornatima kod otoka Žuta, posada evakuirana
ŽUT - Kod otoka Žuta u arhipelagu Kornata večeras je planula jahta. Iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik za Morski HR potvrdili su da se radi o plovilu dimenzija 15x4 metara. Jahta nije bila u marini, nego na bovi. - Brod sa šest vatrogasaca stiže za 10-ak minuta, a posada jahte
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.