1 min. čitanja

VIDEO Izbjegao sudar s jedrilicom i opleo po agenciji: “Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti i kulture plovidbe”

VIDEO Izbjegao sudar s jedrilicom i opleo po agenciji: “Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti i kulture plovidbe”
Foto: Čitatelj

Odlaskom ljetne špice, ne odlaze i nautičari. Naprotiv, na Jadranu ih je nikad više, a to stvara prilične gužve i tamo gdje bismo pomislili da ih neće biti.

– U Viškom kanalu, prošli četvrtak 09. rujna skoro je došlo do sudara na moru. Jedrilica  se približavala mom plovilu brzinom od cca 8 čvorova i pri tom je u 2 navrata mijenjala kurs tako da nisam mogao procijeniti namjerava li me propustiti ili sjeći moj kurs. U zadnji trenutak sam usporio i skrenuo brod sve desno kako ne bi došlo do sudara kada sam i snimo navedeni snimak – priča nam nautičar koji nam je i poslao ove snimke.

– Bitno je da charter tvrtke daju brodove u ruke nekompetentnim gostima koje ne provjeravaju jesu li sposobni upravljati brodom. Ti gosti su kasnije opasnost sebi i drugima na moru – poručuje i kaže da je snimku proslijedio i Lučkoj kapetaniji.

– Ni malo ne krivim skippera na jahti, ove kompanije jer on očito ne poznaje pravila izbjegavanja sudara na moru kao ni druga pravila – kazuje nam i govori da krivi direktno agenciju koja, kako kaže, neodgovorno predaje brodove u ruke nekompetentnim gostima.

– Vrijeme je da preuzmete odgovornost! Nakon 20 godina na moru kao kapetan na jahtama po Mediteranu i šire mogu vam samo reći: sramite se! Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti i kulture plovidbe – poručuje prilično ljut nautičar.

A kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.