1 min. čitanja

VIDEO Istru zahvatilo nevrijeme, kod Rovinja snimljena velika pijavica!

VIDEO Istru zahvatilo nevrijeme, kod Rovinja snimljena velika pijavica!
Foto: Lorenza Puhar / Istramet

Najavljivana promjena vremena već je stigla u Istru, javlja N1 i dodaje da je na zapadnoj obali Istre u tijeku nevrijeme.

I temperature su pale. Prema stranici pljusak.com, u Umagu je jutros u 8:25 sati bilo gotovo 28 stupnjeva, dok je u 9:05 izmjeren samo 21,5 stupanj Celzijev.

IstraMet na svojoj Facebook stranici javlja o snažnoj naoblaci, grmljavinskom nevremenu i kiši. Javili su i da je kod Rovinja zabilježena velika pijavica.

Kod Rovinja je zabilježena velika pijavica, javlja Istramet. Prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a dojava o štetama zasad nema.

Istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen downburst zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše.

- Očekujemo obilnije oborine, jak vjetar, a u srijedu prijepodne centar ciklone nalazit će se kod Istre, što može donijeti nove izolirane neverine. Najžešće narančasto upozorenje odnosi se na mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena, ali i tuče. Vjerojatnost grmljavine veća je od 75 %, dok lokalno može pasti više od 30 mm kiše, piše IstraMet i dodaje da bi u iduća dva dana ukupna količina oborina lokalno mogla prijeći 100 milimetara.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.