2 min. čitanja

VIDEO Igru dupina u Ravskom kanalu snimili dronom: “Poseban ih je gušt vidjeti iz zraka”

VIDEO Igru dupina u Ravskom kanalu snimili dronom: “Poseban ih je gušt vidjeti iz zraka”
Foto: Davor Miljković / Youtube / Screenshot

RAVA – Mladi par odlučio je provesti zimu u miru, na Ravi. Ionako prekrasno i romantično okružje ovog otoka zadarskog arhipelaga, počastilo ih je prizorom za kojeg su bili spremni, pa su digli dron da ga ovjekovječe iz ptičje perspektive. Pogled od kojeg zastaje dah, kakav imamo rijetko priliku viditi na Jadranu, odlučili su podijeliti i s nama.

– Igra dupina snimljena je dronom jučer u Ravskom kanalu. Cura i ja smo odlučili provest zimu na Ravi, jer tu imamo kuću. Znamo da u blizini ima dosta dupina, ponajviše zato jer oko Rave ima preko 50 kaveza za uzgoj riba. Zato se dupini vole okupljati tu jer imaju dosta hrane i uvijek kad idu na hranjenje, vesele se i skaču – priča nam Davor Miljković.

– Tijekom ljeta ih bude svaki dan i to dosta, u grupi sigurno preko 10 dupina. Ajmo reći da sam bio spreman. Dron mi je uvijek spreman za poletit, makar mi treba 5-10 minuta, da postavim dron i prijavim let civilnom zrakoplovstvu – kaže Miljković.

– Vidio sam ih iz dnevnog boravka, bila je bonaca k’o ulje i nije ih bilo tesko uočit, odmah sam znao da moram čim prije poletit s dronom, jer su uvjeti bili idealni, bonaca, bez vjetra i kiše. Sve skupa je trajalo sigurno 35 minuta dok su prolazili kroz ravski kanal do kaveza, kad su se krenuli hraniti, onda su zaronili. Nakon hranjenja su se opet vraćali nazad, ali je već bio mrak, bilo ih je u jednoj grupi oko 9-10 a u drugoj drugi oko 4.

Nisam veliki stručnjak ali mislim da ovi dupini koji su posijedili da su vođe jata. Prvi put mi je da snimam ovakve prizore na moru, pogotovo dupine na ovaj način i tko zna kada će se opet pružiti ovakva prilika i ovakvi vremenski uvjeti. Ljeti ih svaki dan vidimo ali ipak je zimi poseban doživljaj – ispričao nam je Davor, još uvijek pod dojmom prizora za pamćenje i zaključuje:

– Dupini su zakon i poseban je gušt vidjeti ih iz druge perspektive, iz zraka.

A kako je to izgledalo u Ravskom kanalu, pogledajte u videu.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Prizori za pamćenje – Nevjerojatna igra dupina između Iža i Ugljana
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.