2 min. čitanja

VIDEO Dramatično spašavanje čovjeka s Raba po orkanskoj buri - Novi brod položio sve testove!

VIDEO Dramatično spašavanje čovjeka s Raba po orkanskoj buri - Novi brod položio sve testove!
Foto: Čitatelj / Sanjin Badurina

RAB - U utorak se tijekom dana odvijala prava filmska akcija spašavanja s Raba. Posada novog broda za hitne medicinske intervencije iz Lučke kapetanije Rab spašavala je još jedan ljudski život.

Doznajemo da su prevezli 76-godišnjeg pacijenta koji je imao srčani udar s Raba u Rijeku. Pacijent je zbrinut u KBC-u Rijeka.

Foto: Marine Traffic / Screenshot

- U utorak, 5. rujna 2023. zaprimljen je zahtjev Hitne medicinske pomoći Rijeka za prijevoz osobe sa srčanim problemom iz Raba za Rijeku.

Službenici LI Rab, Lučke kapetanije Rijeka, s brodicom za hitnu pomorsku medicinsku službu, zajedno s medicinskim timom,  po olujnoj buri prevezli su pacijenta u luku Rijeka i predali djelatnicima HMP-a, čime je ova akcija uspješno završena.

Ovo je ujedno 3. akcija koju je obavila brodica u LI Rab - kazali su za Morski HR iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pogledajte video, snimljen iz plovila, kojeg su snimili djelatnici Lučke kapetanije Rijeka.

Uspješno su se probili do Rijeke, a Sanjin Badurina donosi snimke s kopna.

Podsjetimo, nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Rab isporučena je 25. srpnja ove godine, a u okviru projekta koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Vatreno krštenje imala je 23. kolovoza kad je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz trudne pacijentice, na relaciji Lopar – Rijeka.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Butković i Beroš sutra stižu na primopredaju brodice za medicinsku službu u Rabu
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u utorak, 25. srpnja 2023. godine na Rabu, gdje će u 12.00 sati s ministrom zdravstva Vilijem Berošom sudjelovati na primopredaji brze brodice pomorske medicinske službe za Lučku ispostavu Rab, a nakon čega…
Trudnica prevezena u prvoj akciji brodice za hitan medicinski prijevoz iz Raba
U srijedu je novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Rab uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz trudne pacijentice, na relaciji Lopar – Rijeka. Poziv od MRCC Rijeka za hitnim prijevozom zaprimljen je jutros u 10.40 sati i koordiniran je dolazak dje…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.