2 min. čitanja

VIDEO Brodosplit bi ove godine trebao početi gradnju luksuznog stambenog broda od pola milijarde eura

VIDEO Brodosplit bi ove godine trebao početi gradnju luksuznog stambenog broda od pola milijarde eura
Foto: Škveranka.com

Živjeti u stanu, na luksuznom brodu i ploviti svjetskim morima – zvuči kao kakav futuristički scenarij, no isti bi tijekom ove godine trebao početi poprimati obrise stvarnosti – i to na hrvatskom tlu. Britanska kompanija Storylines planira gradnju rezidencijalnog broda vrijednog više od pola milijarde eura, a gradit će ga hrvatske ruke.

U Hrvatskoj bi ove godine trebala početi gradnja broda Narrative – jednog od najluksuznijih stambenih brodova na svijetu, koji će imati 547 rezidencija u rasponu od jedne do četiri spavaće sobe. Najskuplji brodski stan stajat će 7,1 milijun eura, a stanovi će ići i u najam – za oko 350 tisuća eura na rok od 12 ili 24 mjeseca, piše Škveranka.

Foto: Škveranka.com

Iz tvrtke Storylines, koja stoji iza broda, kažu da će brod imati 20 restorana i barova, tri bazena, umjetnički studio, kuglanu i prostor za vježbanje kućnih ljubimaca, a ljubitelji fitnessa na raspolaganju će imati stazu za trčanje, teretanu, studio za jogu, golf simulatore i igralište.

Najinovativniji aspekt dizajna je paluba marine na razini vode gdje će putnici moći koristiti jet ski ili kajake, ili jednostavno zaroniti u more kada je brod usidren.

Brod je u fazi projektiranja i inženjeringa

Bit će to, ističu, najluksuzniji stambeni brod koji građanima svijeta omogućuje da žive zdravim i aktivnim životom slobode i avanture, a da pritom zadrže svoj radni i obiteljski život. Onaj u kojem mogu uživati ​​u jedinstvenim, nezaboravnim iskustvima koja im mijenjaju život dok putuju svijetom iz udobnosti doma.

Foto: Škveranka.com

Očekuje se da će Narrative oploviti svijet svakih 1000 dana, zaustavljajući se na nekoliko noći u većini luka. Stanovnici će moći dolaziti i odlaziti kako žele, pozvati prijatelje na brod da ostanu ili iznajmljivati svoje stanove kada nisu na moru.

Iz Storylinesa ističu kako je Narrative, koji će raditi na čišćem ukapljenom prirodnom plinu, u fazi projektiranja i inženjeringa te da bi prvi čelik trebao biti izrezan kasnije ove godine u brodogradilištu Brodosplit.

– Uzbuđeni smo što radimo zajedno s hrvatskim brodogradilištem Brodosplit u Splitu na našem prvom privatnom rezidencijalnom brodu koji će biti nazvan MV Narrative. Bilo nam je važno izgraditi brod u Europi i oduševljeni smo partnerstvom s Brodosplitom na projektu – naglasio je suosnivač Storylinesa Shannon Lee.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.