1 min. čitanja

Velik požar u Puli pod nadzorom

Velik požar u Puli pod nadzorom
Foto: Screenshot

Veliki požar koji je u ponedjeljak nešto prije 15 sati izbio u Puli, na području Valdebeka, prema Premanturskoj cesti, pod nadzorom je i očekuje se da će ukoro biti lokaliziran, potvrdio je u izjavi za novinare zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić.

Veliki požar koji je zahvatio čak deset hektara borove šume i niskog raslinja je ugašen, ali još uvijek nije lokaliziran. Osim šume i niskog raslinja u požaru je izgorio i jedan stari napušteni automobil. Stambeni objekti nisu ugroženi.

Situacija je stvarno vrlo ozbiljna. Nalazi se samo 20-ak metara od obiteljskih kuća. Ovdje su i mještani koji su odmah uskočili pomoći vatrogascima. Oko 17 sati u ponedjeljak buknuo je požar i u centralnoj Istri, u općini Bale. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, požar je ugašen.

Vatrogasci apeliraju na građane da ne lože vatru u šumama i nigdje u prirodi jer su temperature visoke, sve je jako suho, a i vjetar svakako otežava situaciju.

– Kuće trenutno nisu ugrožene, zahvaćeno je negdje, prema prvim procjenama, oko 10 hektara. Gasi 26 vatrogasaca s 12 vozila. Požar još uvijek nije lokaliziran, ali je, recimo, stavljen pod kontrolu – rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik JVP-a Pula.

Vatrena stihija zahvatila je veliko područje te se gusti oblak dima vidi iz gotovo iz svih krajeva Pule, a i šire, piše HRT.

Poljoprivrednici i pčelari u blizini vatrene stihije strahuju za svoje nasade, košnice i za domaće životinje, no za sada je požar pod nadzorom. Budući da se smjer vjetra stalno mijenja neizvjesno je kada će ga vatrogasci uspjeti ugasiti.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.