1 min. čitanja

Veleposlanik Francuske Republike u RH u posjetu HRM-u

Veleposlanik Francuske Republike u RH u posjetu HRM-u
FOTO: MORH/M.Čobanović / Ilustracija

SPLIT – Novoimenovanog veleposlanika Francuske Republike u RH primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli

U vojarni „Admiral Sveto Letica-Barba“ u Splitu u petak, 9. listopada 2020. godine, u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici boravio je novoimenovani veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ. E. g. Gael Francois Veyssiere sa suradnicima.

Francusko izaslanstvo primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli sa suradnicima koji je nakon riječi dobrodošlice, prezentirao planove i projekte razvoja i modernizacije HRM-a. Razgovaralo se i o operacijama potpore miru, posebno onima u kojima aktivno sudjeluje Hrvatska ratna mornarica.

Veleposlanik Veyssiere istaknuo je značaj suradnje dviju mornarica koja će se nastaviti kako kroz posjete brodova francuske Ratne mornarice hrvatskim lukama, tako i kroz zajedničku obuku i uvježbavanja, od kojih je posebno istaknuo protuminska djelovanja.

Nastavno na temu dugogodišnje bilateralne suradnje ratnih mornarica dviju država, razgovaralo se i o budućim oblicima iste u osiguranju stabilnog i sigurnog okružja na Mediteranu te u području izobrazbe.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.