2 min. čitanja

Vatrogasno vozilo 'Bura' spašava ljudske živote

Vatrogasno vozilo 'Bura' spašava ljudske živote
Foto: Unsplash / Ilustracija

KRK - Dva života spašena su 26. veljače kada su vatrogasci specijalnim vozilom 'Bura' prevezli pacijente s otoka Krka na kopno u vrijeme kada je promet mostom bio obustavljen zbog olujne bure.

Vatrogasci DVD-a Njivice ovim specijalnim vozilom već su spašavali živote otočana u vrijeme 'marčane bure' kada se zatvara most za promet. S obzirom na svoje posebnosti, ovo vozilo može prijeći most i po vrlo jakoj buri.

Vozilo je s vozačem na raspolaganju je 365 dana u godini, 24 sata dnevno, a svladava vjetar jačine do 170 kilometara na sat.

Samo vozilo, prazno, teži 2600 kilograma, na svim staklima ima zaštitnu mrežu, opremljeno je uređajem za mjerenje brzine vjetra, a od medicinskih stvari posjeduje bocu s kisikom.

Do sada je u 2023. godini odrađeno 9 intervencija prijevoza unesrećenih preko mosta, a u 2022. ukupno 24 intervencije, od čega čak 7 u istom danu, piše Otok Krk.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bura ruši stabla, oštećuje krovove i automobile na širem području Rijeke
Olujni i orkanski udari bure na širem riječkom području tijekom nedjeljnog jutra i ranog poslijepodneva uzrokovali su rušenje stabala i grana te oštećenja automobila, kao i manja oštećenja krovova. Prema informacijama vatrogasaca, interveniralo se desetak puta, uglavnom zbog osiguranja kro…
ORKANSKA BURA U prekidu promet prema otocima, udari vjetra do 185 km/h - Snijeg zatvorio ceste prema moru!
Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje u sklopu sustava meteoalarm zbog jake, mjestimice olujne bure s udarima vjetra i do 185 km/h za područje sjeverne Dalmacije, Podvelebitskog područja, Kvarnera, ali, ovaj put i čitave Istre! Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični ud…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.