2 min. čitanja

Bura ruši stabla, oštećuje krovove i automobile na širem području Rijeke

Bura ruši stabla, oštećuje krovove i automobile na širem području Rijeke
Foto: Josip Jadrijević / Ilustracija

RIJEKA - Olujni i orkanski udari bure na širem riječkom području tijekom nedjeljnog jutra i ranog poslijepodneva uzrokovali su rušenje stabala i grana te oštećenja automobila, kao i manja oštećenja krovova.

Prema informacijama vatrogasaca, interveniralo se desetak puta, uglavnom zbog osiguranja krovova i limenih površina. Na Trsatu se srušilo stablo i oštetilo automobil te se prepriječilo preko ceste, pa su stablo morali ukloniti vatrogasci. I na području kompleksa Benčić je dio ograde s gradilišta bura nanijela na parkirani automobil, javljaju lokalni portali.

- Odradili smo 30 intervencija za sada tehničke prirode - uklanjanje nestabilnih dijelova, fiksiranje nestabilnih dijelova na zgradama, uklanjanje stabala koja su pala i oštetila vozila na parkirališnim mjestima - kaže za HRT Siniša Kazlarić, voditelj smjene JVP Rijeka.

Najjači udar bure u nedjelju na ovom području zabilježen ja na Krčkom mostu i to 168 kilometara na sat, doznaje se od meteorološke stanice Rijeka. Bura izaziva probleme u prometu na kvarnerskom području i zaleđu Rijeke.

Više o trenutnom stanju u prometu pročitajte u članku niže...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne može se do i iz Dalmacije! U Gračacu i Gospiću prihvatni centri za putnike zapele u prometu!
Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima Hrvatski autoklub savjetuje da se ne kreć…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.