2 min. čitanja

Vandalima smetala prigodna skulptura pa je bacili u more

Vandalima smetala prigodna skulptura pa je bacili u more
Foto: Screenshot/Marinski list/Facebook

MARINA – Brojne općine i gradovi potrudili su se u povodu nadolazećeg Uskrsa urediti svoje mjesto prigodnim ukrasima. Učinila je to i općina Marina, postavivši skulpturu velikog šarenog jaja s marinskim i dalmatinskim motivima pored kule u mjestu. No netko nepoznat skulpturu je iščupao iz postolja i bacio u more.

Što pojedinca ili skupinu navede na ovakav bezobziran čin, teško je reći. No skulptura koja je pred vikend naprasno iščupana iz postolja i bačena među brodove u more, izvađena je iz mora i danas vraćena na svoje mjesto.

Skulptura je djelo mještanke, Lenke Pejaković, inače nastavnice likovne kulture u OŠ Pakoštane, OŠ Sukošan te PŠ Vrgada. Ova umjetnica više je puta nagrađivana na raznim likovnim natjecanjima i projektima, između kojih su i Erasmus projekti te projekti u suradnji sa ekološkim udrugama grada Šibenika.

Projekt oslikavanja uskršnjeg jaja njezin je prvi samostalni rad umjetničke intervencije u javnom prostoru izvan škole, koji je bio izazov sam po sebi s obzirom da je trebalo posložiti nekoliko koncepata i prizora na zaobljenoj površini, prenosi Marinski list.

Foto: Marinski list/Facebook
Foto: Marinski list/Facebook
Foto: Vraćanje skulpture na mjesto/Marinski list/Facebook

Nažalost, nekom se prigodna skulptura nije svidjela pa je jaje završilo u moru. Na sreću, ubrzo je izvađeno na kopno i danas je ponovno postavljeno na svoje mjesto. Nadamo se da će vandali ovaj put smiriti svoju gorčinu nad lokalnom umjetnošću, ako ne zbog autorice i mještana, onda barem zbog nadolazećeg blagdana.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.