1 min. čitanja

Utrka Ultra Trail te biciklistička utrka trasom nekadašnje Parenzane

Utrka Ultra Trail te biciklistička utrka trasom nekadašnje Parenzane
Foto: IstraIN

POREČ - Ovog vikenda Poreč je bio polazište za veliki sportski događaj, biciklističku utrku i trail utrku koja se odvijala trasom nekadašnje Parenzane.

Start Ultra Trail utrke bio je u subotu 17. veljače, a biciklističke utrke Gravel Race (Gravel, MTB i E-MTB) u nedjelju 18. veljače ujutro sa Trga slobode u Poreču, dok je cilj bio Portorožu, piše IstraIN.

Ove godine bilo je prijavljeno tri puta više sudionika nego na lani na prvom izdanju, ukupno 650 u obje utrke iz čak 12 zemalja. Svi sudionici uživali su u povoljnim uvjetima za utrku, zagrijavanju na startu u Poreču i dobrodošlici na cilju u Portorožu.

Natjecatelji su mogli birati između ruta Ultra 88 km, Adventure 50 km i Hobby 30 km, vozeći preko Livada i Grožnjana, a odaziv je bio i više nego dobar.

Ovo je drugo izdanje ovog sportskog događanja, a riječ je o događanju koji kroz sportsko natjecanje spaja cijelu trasu nekadašnje željeznice Parenzane i promovira destinaciju, te se najvećim dijelom odvija izvan prometnica ne ometajući promet i otkrivajući prirodne i kulturne ljepote.

Organizator je udruga Športno društvo SPortorož uz brojne sponzore i pokrovitelje, među kojima i Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, piše IstraIN.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.