2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Ususret Danu HRM-a hrvatski mornari pred građanima vezivali čvorove

FOTO/VIDEO Ususret Danu HRM-a hrvatski mornari pred građanima vezivali čvorove
FOTO: MORH/ T. Brandt

SPLIT - Pred brojnim okupljenim građanima i turistima pripadnici HRM-a i kadeti studija Vojno pomorstvo održali su natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova.

U prigodi obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, a u okviru kampanje We Are NATO, u Splitu je u petak 16. rujna 2022. godine na Gatu Sv. Duje održan Dan otvorenih vrata HRM-a.

Tako su građani i turisti tijekom poslijepodneva obilazili vojne brodove RTOP-12 „Kralj Dmitar Zvonimir“ i RTOP-42 „Dubrovnik“, kao i brodice VGB „Modrulj“ 202. Ovo je također bila prilika i za informirati se o studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, a posebice o studiju Vojnog pomorstva te dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Kadetkinja studija Vojnog pomorstva Anđela Rohtek rekla je kako su njezina iskustva u posljednje tri godine po pitanju školovanja, izuzeto pozitivna te kako se veseli svim budućim izazovima: „Jako sam zadovoljna i vojnim, ali i fakultativnim dijelom studija te samoj praski koju radimo, ovisno o smjeru koji smo izabrali. Nikada se nisam vidjela nigdje nego u Hrvatskoj vojsci i iznimno mi je drago što ostvarujem sve svoje planove i snove“.

Oni najmlađi, oduševljenje viđenim i prezentiranim nisu skrivali, pa je desetogodišnji Lovre iz Splita rekao kako na brodovima HRM-a odmah poželi ostati i raditi: „Vjerujem kako ću i ja jednog dana biti hrvatski mornar, kao i moj tata. Volim našu Hrvatsku vojsku“.

Također, u sklopu kampanje We Are NATO pripadnici Hrvatske ratne mornarnice i kadeti studija Vojnog pomorstva na brodovima HRM-a održali su i natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova. Svi zainteresirani mogli su se okušati u ovoj mornaričkoj vještini, a najveći interes su ponovo, pokazali oni najmlađi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Milanović u Splitu: “Hrvatska mornarica mora imati brodove za obalnu stražu, očekujem angažman Vlade i premijera”
Hrvatska mornarica ne može bez materijalne potpore, ne može bez brodova - istaknuo je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice u Splitu. - Želim da ove tehničke p…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.