3 min. čitanja

Uspješno odjedren 19. Memorijal kapetana Marka Marinovića

Uspješno odjedren 19. Memorijal kapetana Marka Marinovića

PULA - U vikendu za nama Jedriličarski klub Delfin organizirao je 19. Memorijal kap. Marka Marinovića. Od petka do nedjelje do 150 jedriličara djece i odraslih, sportaša i rekreativaca  okupili su se u ACI marini Pomer i na prijavljenih 30 brodova jedrili 19. Memorijal kapetana Marka Marinovića.

Kap. Marko Marinović je bio jedan od osnivača jedriličarskog saveza Istarske županije, dugogodišnji djelatnik ACI, a prije svega strasni jedriličar. Na Memorijalnoj regati okupili su se natjecatelji uglavnom iz Istre ali i Slovenije, a najudaljeniji brod regate koji je stigao čak iz Trogira, JOHNATAN III je vozila jedriličarka Ana Marinović iz Jedriličarskog kluba Delfin, kćerka kap. Marka Marinovića.

19. Memorijal kapetana Marka Marinovića je startao u subotu, 30.09. u 11h.

– Startali smo s bonacom u Pomerskom zaljevu.  Na izlazu iz zaljeva se lovio lahor i kod Fenere sa Kvarnera je nazirala mića burica u poljima bonace, a od zapadne Istre nam je dolazio Maestral. Taktike su bile različite. Oni koji su nakon bove kod Fenere krenuli prema Istri bolje su se plasirali od onih koji su u nadi jačeg vjetra sa Kvarnera izašli više vani, a i sreća je malo nekima odigrala svoje...  Code zero, drifteri, kvadrature genakera, spinakera, uhodanost posade, brojnost posade i brzina križanja te strpljenje i upornost. Svaki detalj je bio važan. Najbrži brod regate je lagani racer Bravissima što je bilo i za očekivati. Čestitamo Elvisu Kaiću na plasmanu i izborenom ukupno 1.mj. Obzirom da se na svakoj regati netko istakne malo više u jačoj konkurenciju regatnog polja, ja bi rekla da je u natjecateljskoj konkurenciji i ravnopravnosti u Grupama te ukupnom plasmanu na ovoj regati briljirao racer VIVA 2 od 8,4m ,trojac, koji je u svojoj Grupi došao 1. i ušao u cilj 4. ukupno. Regata krstaša 19. Memorijal kap. Marka Marinovića je bila za natjecatelje taktički teška regata, a time i regatno lijepo nezaboravna regata - izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

Na 19. Memorijalu kap. Marka Marinovića prva mjesta u Grupama su osvojili:

KOCHAB, skiper Edi Rabak iz Jedriličarskog kluba Delfin, Pula - Grupa Cruising 4

HVAR 5 , skiper Lučano Sošić iz Jedriličarskog kluba Delfin, Pula  - Grupa Cruising 5

OBSESSION , skipper Valter Lončarić iz jedriličarskog kluba Delfin, Pula - Grupa Cruising 6

JOHNATAN III, skipperica Ana Marinović iz Jedriličarskog kluba Delfin, Pula  - Grupa Racing 3

IKIGAI, skipperica Sanja Vale Čupić iz Jedriličarskog kluba Delfin Pula - Grupa Racing 4

BRAVISSIMA, skipper Elvis Kaić iz Jedriličarskog kluba Uljanik Pula - Grupa Racing 5

VIVA 2, skipper Ivan Babić iz Jedriličarskog kluba Delfin Pula - Grupa Racing 1

MY WAY, skipperica Petra Kliba iz Jedriličarskog kluba Uljanik Pula  - ORC

SILVERFOX, iz Jedriličarskog kluba Delfin Gabriela Letinić Klier i Boris Klier - kao najbrži dvojac

- Čestitamo svima na sudjelovaju i najuspješnijima na plasmanu.  Nakon regate je uslijedila večera , proglašenje i druženje u Konobi Istriana Pomer. Posjetitelji i mediji su došli na mol u ACI marinu Pomer ispratiti natjecatelje.  ACI je pokrovitelj regate , a ostali podržavatelji 19. Memorijala kap. Marka Marinovića su: Yacht Pool by Jack Šurija, SZGPU, Adrinaut, AGD i Konoba Istriana te brojni mediji koji su najavili i popratili događaj. Impresije sa regate su fantastične. Lijep regatni vikend je za nama" izjavili su organizatori.

Sljedeće godine termin održavanja Memorijala Marinović je 29.09.2023. , a brojiti će svoju 20. obljetnicu. Organizaotor JK Delfin uz podršku ACI i lokalnih poduzetnika i uprave planira natjecateljski još jaču regatu i organizacijski još više popraćenu programom i medijima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.