3 min. čitanja

USKOK predložio istražni zatvor za Pripuza, Livljanić i Filipi

USKOK predložio istražni zatvor za Pripuza, Livljanić i Filipi
Foto: HRT / Screenshot

Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Splitu u petak će navečer održati ročište za troje od petero osumnjičenih u aferi oko ilegalnih kampova na Murteru te odlučivati o istražnom zatvoru, potvrđeno je na sudu.

- USKOK je predložio istražni zatvor za Pripuza, Livljanić i Filipi zbog utjecaja na svjedoke. Ostalo dvoje je ispitano i pušteno i oni će se braniti sa slobode. U 19 sati trojac, za koji je zatražen istražni zatvor, izaći će pred suca istrage koji će odučiti o zahtjevu Uskoka - javlja HRT.

VELIKA AKCIJA USKOK-a Niz uhićenja službenih osoba, među uhićenima i Pripuz zbog ilegalne gradnje na Murteru?
Pet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, neslužbeno zbog bespravne gradnje. Prema neslužbenim informacijama zbog bespravne gradnje uhićen je i Zoran Pripuz investitor nezakonito izgrađenog kampa na ot…

Policija je po nalogu Uskoka u četvrtak uhitila pet osoba zbog ilegalnih kampova, a prema neslužbenim informacijama riječ je o poduzetniku Zoranu Pripuzu, bivšoj službenici za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Nedi Livljanić koja je izdala rješenje za kampove, potom Dariju Filipiju, Eduardu Maržiću i Borisu Kulušiću.

Glasnogovornik splitskog Županijskog suda sudac Dinko Mešin je izjavio da je Uskok tražio određivanje istražnog zatvora za tri osobe od čega je jedna žena. Prijedlog je da se istražni zatvor odredi zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

- U prijedlogu je navedeno pet svjedoka, a nakon što se oni ispitaju prestat će razlozi za istražni zatvor pod uvjetom da sudac istrage prihvati taj prijedlog i odredi im istražni zatvor - rekao je Mešin dodavši kako je ročište zakazano za večeras u 19 sati.

Žensku osobu se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, dodao je, a ostalu četvoricu muškaraca za poticanje na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Dvojica jučer puštenih su obuhvaćeni istragom, no za njih nije bio prijedlog za istražnim zatvorom, kazao je Mešin. Privedeni osumnjičenici će se pred istražnim sucem izjašnjavati samo na okolnosti određivanja istražnog zatvora.

Kad će se srušiti Pripuzovo protuzakonito ruglo na Murteru?
Cijeloga ljeta s obale stižu dojave o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i izvan građevinskih područja - jedna od njih je i kamp Zorana Pripuza na otoku Murteru. Nakon nekoliko inspekcijskih nadzora investitor je dobio kaznene prijave i novčane kazne, a provjerava se i zakonitost rješenj…

Riječ je o kaznenim djelima protiv službene dužnosti u vezi zlouporabe položaja i ovlasti, a akcija se provodila na području Zagreba i Šibensko-kninske županije.

Još se uvijek ne zna je li i koliki je mogući iznos mita primila osumnjičena županijska službenica.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.