2 min. čitanja

VELIKA AKCIJA USKOK-a Niz uhićenja službenih osoba, među uhićenima i Pripuz zbog ilegalne gradnje na Murteru?

VELIKA AKCIJA USKOK-a Niz uhićenja službenih osoba, među uhićenima i Pripuz zbog ilegalne gradnje na Murteru?
Foto: MUP / Ilustracija

Pet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, neslužbeno zbog bespravne gradnje.

Prema neslužbenim informacijama zbog bespravne gradnje uhićen je i Zoran Pripuz investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.

Policija je, ne otkrivajući detalje, izvijestila da u koordinaciji s Uskokom rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske, navodi policija.

Dodaju da će tijekom dana provesti tzv. hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja dokaza te po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

Uskok je potvrdio da pet osoba sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navode u priopćenju.

Objavljena imena uhićenih

Kako nesluženo doznaje Slobodna Dalmacija, jutrošnja akcija odnosi se na gradnju na Murteru investitora Zorana Pripuza i dozvolu za kamp koju je dobio. Akcijom je obuhvaćen i Dario Filipi, također vlasnik jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcija je obuhvatila i Eduarda Maržića, svojedobno predsjednika Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca.

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik. I on se, piše Slobodna, bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a koje su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kad će se srušiti Pripuzovo protuzakonito ruglo na Murteru?
Cijeloga ljeta s obale stižu dojave o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i izvan građevinskih područja - jedna od njih je i kamp Zorana Pripuza na otoku Murteru. Nakon nekoliko inspekcijskih nadzora investitor je dobio kaznene prijave i novčane kazne, a provjerava se i zakonitost rješenj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.