3 min. čitanja

Uskok i policija u marini iz koje je nestala ruska jahta - Uhićene 4 osobe

Uskok i policija u marini iz koje je nestala ruska jahta - Uhićene 4 osobe
Foto: Brodogradilište Betina

U sjedište kriminalističke policije u Splitu danas je ispitano nekoliko osoba zbog nestanka ruske jahte Irina Vu, obavijestila je policija. Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije.

Kako doznaje N1, kriminalističkim je istraživanjem obuhvaćeno ukupno osam osoba. Šest osoba je s područja Splitsko-dalmatinske, a dvije osobe s područja Šibensko-kninske. Zasad su formalno  uhićene četiri osobe.

Od četvero uhićenih troje je članova posade zaplijenjene jahte, dok je četvrti bivši kapetan prethodne posade. Još nije poznato hoće li svi formalno uhićeni nakon kriminalističkog istraživanja završiti u pritvoru ili će biti procesuirani tzv. redovnim putem.

USKOK i policija tijekom dana stigli su i u brodogradilište Betina.

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje. Istovremeno su izvršili pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija.

POLICIJA PRIVELA NEKOLIKO OSOBA Racije po Šibeniku i Splitu zbog ilegalnog isplovljavanja zaplijenjene jahte Irine VU
ŠIBENIK/SPLIT - Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije, a u službene prostorije dovedeno je nekoliko osoba, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim…

Luksuzna jahta Irina VU ruskog oligarha Ališera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, bila je pod sankcijama EU-a, SAD-a i Velike Britanije te je imala zabranu isplovljavanja.

Bila je usidrena u Betini na Murteru, a potom je doplovila u Dubrovnik od kuda je u listopada isplovila prema Turskoj, prethodno obavivši policijsku i graničnu kontrolu te kontrolu Lučke kapetanije.

Ministar Oleg Butković ranije je najavio i stegovne postupke navodeći da su propusti oko isplovljavanja jahte pod sankcijama napravljeni i u Ministarstvu mora.

Butković smijenio tri osobe zbog nestanka ruske jahte!
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objavio je detalje nestanka zaplijenjene jahte Irina VU. Zbog sramotnog događaja smijenio je načelnika sektora koji je bio nadležan za provođenje kontrole, lučkog kapetana u Šibeniku i voditelja ispostave u Betini. - Lučka kapetanija u Dubrovnik…

Premijer Andrej Plenković poručio je prošloga tjedna u Saboru da i sam dijeli nezadovoljstvo zbog nestanka blokirane jahte ruskog oligarha s veza u marini na Murteru, naglasivši da će odgovorni za propuste odgovarati, piše N1.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

SIGURNOSNA SRAMOTA Za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti do 5 godina zatvora!
Još nije u potpunosti jasno što se dogodilo sa zaplijenjenom jahtom ruskog oligarha koja je nestala sa suhog veza marine u Betini na otoku Murteru. Poznato je da je jahta Irina Vu oligarha Ališera Usmanova isplovila 6. listopada, a tri dana poslije uplovila u tursku luku Didim. Hrvatske vlasti za
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.