2 min. čitanja

UREĐAJ VRAĆEN AMERIKANCIMA Ribar: „Rekao sam da sam hrvatski građanin, a ne pirat iz Somalije“

UREĐAJ VRAĆEN AMERIKANCIMA Ribar: „Rekao sam da sam hrvatski građanin, a ne pirat iz Somalije“
Foto: Darko Kunac Bigava / Wikimedia / Morski HR

Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore koji je na svom brodu Mario II „ulovio“ tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA-e centra u Americi, upravo je vratio uređaj Amerikancima, ali to nije želio napraviti prije nego mu plate štetu prouzročenu na ribarskoj opremi.

–  Došao sam do broda USNS Bruce Heezen koji se i dalje nalazi u akvatoriju Mljeta, nakon obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj. Nisu dali da se išta fotografira i više puta su mi rekli da su oni prijateljski narod i da ne žele nikome nikakvo zlo. Posadu čine Amerikanci – vojnici, znanstvenici i dva su naša člana obalne straže tamo, od čega jedan poručnik fregate. Rekli su da ne žele da se radi fama od ovog slučaja, jer je od objave na vašem portalu to buknulo u sve medije. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustavit kad krene i da su na vrijeme ljude obavijestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo ok – kaže nam Darko Kunac Bigava.

“Vidjeli su da sam tvrd pregovarač”

– Najprije su zahtjevali da im se vrati uređaj, ali sam im onda rekao da sam ja hrvatski građanin i da nisam pirat iz Somalije i da sa mnom tako ne mogu razgovarati. Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač, pa su pristali odraditi primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da se uređaj može aktivirati, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i Youtube – kaže Kunac koji je ovim zaključio svoj dio neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju za kojeg i dalje nema službene potvrde o čemu se radi. Odgovore na postavljena pitanja još uvijek čekamo.

Jurica Gašpar

PROČIAJTE JOŠ:

IMAMO DOKUMENT Pronađeni uređaj je iz NASA-e, Amerikanci ga traže natrag – Ribar: „Ne dam dok ne plate štetu!“
MISTERIOZAN UREĐAJ Neobičan ulov ribara kod Mljeta: “Pogledajte rutu američkog vojnog broda dan ranije!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.