1 min. čitanja

Unaprijed platila apartman osobi koja ne postoji

Unaprijed platila apartman osobi koja ne postoji
Foto: PU istarska/ilustracija

PULA - Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom najma apartmana za ljetovanje.

Naime, 34-godišnja njemačka državljanka je putem društvene mreže pronašla apartman u Medulinu te je u ožujku uplatila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja. Kada je s obitelji 24. lipnja došla u Medulin na adresu na kojoj je trebao biti apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta!

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192., upozoravaju iz policije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.