1 min. čitanja

Umjetnošću protiv zlouporabe droga kod mladih

Umjetnošću protiv zlouporabe droga kod mladih
Foto:Mup.hr

Od 15.11. - 15.12. edukativna će predstava "Nedostajem sama sebi" gostovati u Trogiru, Kaštelima i Imotskom.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem nastavlja edukaciji  djece i mladih vezano uz temu prevencije ovisnosti i štetnosti zlouporabe opojnih droga. Edukativna predstava „Nedostajem sama sebi“ je tijekom 2022. i 2023.godine izvedena deset puta u gradovima Splitsko-dalmatinske županije i pogledalo ju je oko 1500 djece završnih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola kojima je predstava prvenstveno i namijenjena
Predstava se bavi problemom ovisnosti među mladima kroz priču jedne mlade djevojke u manjem dalmatinskom mjestu, govori o izazovima, rizicima, njenom odnosu s roditeljima i prijateljima, te prikazuje njenu osobnu dramu -borbu protiv ovisnosti.

Osmišljena je da kod mladih osoba potakne emociju i navede ih  na razmišljanje o ozbiljnosti i rizicima ovisnosti. U njoj prikazuje borbu dobra i zla u sudbini jedne djevojke, a jučer je u izvedbi uživalo ( i nadamo se nešto iz nje i ponijelo kući) 80 djece iz osnovnih škola iz Visa i Komiže, te iz srednje škole "Antun Matijašević Karamaneo"  u prostorijama Hrvatskog doma u Visu.

Planirana gostovanja nastavljaju se u Imotskom, trogiru i Kaštelima.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.