1 min. čitanja

"Obitelj" umjetnika iz Dugog Rata nagrađena za najuspješniju skulpturu u izboru Hrvatskog Sabora kulture

"Obitelj" umjetnika iz Dugog Rata nagrađena za najuspješniju skulpturu u izboru Hrvatskog Sabora kulture
Foto: Dugirat.com

DUGI RAT - Joško Čizmić iz Dugog Rata dobitnik je Nagrade za najuspješniju skulpturu 2022. godine u izboru Hrvatskog Sabora kulture, krovnog saveza umjetnika amatera, saveza koji okuplja preko 1.040 udruga u kulturi koje promiču kulturno-umjetnički amaterizam u našem društvu, a okupljaju više od 80.000 članova s područja cijele Hrvatske.

Rad dugoratskog amaterskog likovnog i kiparskog umjetnika u željezu, "Obitelj", u konkurenciji  više od 100 autora proglašen je najuspješnijim u kategoriji Trodimenzionalno umjetničko djelo. Nagrade najboljim amaterskim likovnim i kiparskim umjetnicima dodjeljene su u subotu, 22.10.2022. na 38. Susretu likovnih stvaralaca u Zaboku kojim je zatvorena i prateća izložba, piše Dugirat.com.

Čestitike Jošku Čizmiću na još jednom umjetničkom uspjehu i priznanju, u nadi da će barenko jedna iz jata njegovih "Riba" (skulptura u željezu napravljena od starih alata) nakon odisejevskih lutanja napokon doploviti i do dugoratskih obala te zauzeti lijepo i vječno mjesto u zelenilu nekog lijepog javnog kutka.

Foto: Dugirat.com

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.