2 min. čitanja

Netipična ruska aktivnost u Crnom moru

Netipična ruska aktivnost u Crnom moru
Foto: Ministarstvo obrane Rusije

Ukrajina je izdala upozorenje zbog "netipičnog djelovanja" Rusije u Crnom moru.

Glasnogovornica ukrajinskog Južnog zapovjedništva Natalia Humeniuk izjavila je kako je Rusija rasporedila 20 brodova, uključujući raketne nosače, i velik broj postrojbi brodova pomoćne flote u Crnom moru.

Prema Humeniuk, broj plovila znači da bi se moglo opremiti najviše 28 raketa za lansiranje.

- Pažljivo pratimo pomorsku skupinu u Crnom moru i akcije neprijatelja. Zabilježena je netipična aktivnost i broj grupa brodova. Trenutačno se u Crnom moru nalazi 20 jedinica, uključujući četiri nosača projektila - jedan od njih je pod vodom - najviše 28 projektila može biti opremljeno za lansiranje - kazala je na lokalnoj televiziji.

Kijevski Independent piše da ruske snage možda traže olupinu američke bespilotne letjelice MQ-9 Reaper, koju su u utorak presreli ruski zrakoplovi i koja se srušila u u Crno more. Ruski mediji su priopćili kako će Moskva pokušati pronaći i izvaditi olupinu.

Ruske pomorske snage odigrale su ograničenu ulogu u sukobu u Ukrajini otkako je Ukrajina u travnju prošle godine potopila ruski crnomorski brod Moskvu s dvije rakete Neptun. Nakon toga, bilo je izvješća da je Rusija premjestila svoje brodove dalje od ukrajinske obale, izvan dometa kijevskih protubrodskih raketa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron
Europsko zapovjedništvo američke vojske objavilo je snimku susreta američkog nadzornog drona i ruskog borbenog zrakoplova, koji se odigrao iznad Crnog mora. Pentagon kaže da je susret u zraku trajao 30-40 minuta, a na snimci se vide ključni trenuci. Snimka prikazuje trenutak kada se ruski mlažnjak…
POTAPANJE MOSKVE Objavljeni dosad neotkriveni detalji!
Potapanje ponosa ruske mornarice, krstarice Moskva, Ukrajina u ratu s Rusijom smatra jednom od najvećih svojih pobjeda, a neprijatelju je to zasigurno bio najveći i najsramotniji gubitak. Od gubitka svog najvećeg broda, koji je bio usidren u Crnom moru, ruska crnomorska flota pretrpjela mnoge gubitk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.