2 min. čitanja

VIDEO Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron

VIDEO Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron
Foto: Twitter / Screenshot

Europsko zapovjedništvo američke vojske objavilo je snimku susreta američkog nadzornog drona i ruskog borbenog zrakoplova, koji se odigrao iznad Crnog mora.

Pentagon kaže da je susret u zraku trajao 30-40 minuta, a na snimci se vide ključni trenuci.

Snimka prikazuje trenutak kada se ruski mlažnjak zabio u američku bespilotnu letjelicu. Nakon udara dron je morao biti spušten u Crno more.

Dva ruska zrakoplova Su-27 presrela su američki špijunski dron, a jedan od njih se sudario s njim u 7.03 po srednjoeuropskom vremenu.

Nekoliko puta prije sudara ruski borbeni zrakoplovi ispustili su gorivo na MQ-9 i letjeli ispred njega u nesigurnim manevrima, rekla je američka vojska u priopćenju.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da borbeni zrakoplovi nisu došli u kontakt s američkim dronom koji se srušio u Crno more, ustvrdivši da je bespilotna letjelica pala zbog 'oštrog manevriranja'. 'Ruski lovci nisu koristili svoje naoružanje, nisu došli u kontakt s bespilotnom letjelicom i sigurno su se vratili na svoj matični aerodrom', priopćilo je ministarstvo obrane. Dodali su da je dron otkriven u blizini ukrajinskog poluotoka Krima, a koji je Moskva anektirala 2014.

Pentagon je pak priopćio da je vojska bila prisiljena srušiti dron MQ-9 Reaper zbog nastale štete nakon udara ruskog zrakoplova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Objavljena simulacija: “Ovo je ruski lovac napravio američkoj letjelici iznad Crnog mora”
Ruski lovac sudario se s američkom bespilotnom letjelicom Reaper, prisiljavajući je da se sruši u Crno more, u incidentu, kojeg su američke snage nazvale “nesigurnim i neprofesionalnim” presretanjem. Američki CBS objavio je animiranu simulaciju incidenta. Dva ruska zrakoplova Su-27 presrela su amer…
INCIDENT IZNAD CRNOG MORA Američki dron srušen u kontaktu s ruskim lovcem
Ruski lovac sudario se s američkom bespilotnom letjelicom Reaper, prisiljavajući je da se sruši u Crno more, u incidentu, kojeg su američke snage nazvale “nesigurnim i neprofesionalnim” presretanjem. U priopćenju američkog zapovjedništva za Europu, navodi se da se sudar dogodio nešto poslije 7 sati…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.