1 min. čitanja

UHVAĆEN U KRIVOLOVU Ribario s plovilom bez povlastice za gospodarski ribolov

UHVAĆEN U KRIVOLOVU Ribario s plovilom bez povlastice za gospodarski ribolov
Foto: Morski HR / Ilustracija

Jučer su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka tijekom redovnog nadzora morskog prometa zatekli 42-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje je ribario s plovilom za koje nema izdanu povlasticu za obavljanje gospodarskog ribolova.

Policijska pomorska posada zatekla ga je oko 16 sati u rapskom akvatoriju kod Rta Sorinj gdje je lovio morske ježince. Riječ je o osobi koja je u prethodnom razdoblju već bila upozorena od strane policije kako nije registrirao plovilo za navedenu djelatnost, no unatoč tome nastavio je s činjenjem prekršaja. Ulovljenih 80-ak komada ježinaca mu je oduzeto i vraćeno u more.

Sukladno provedbi Zakona o morskom ribarstvu, zbog počinjenog prekršaja je 42-godišnjaku uručen prekršajni nalog kojim je sankcioniran s najmanje 7500 kuna novčane kazne.

Inače, prošlog vikenda posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su kod otoka Raba i jedan prekršaj nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara. Njemačkom državljaninu je izrečena novčana kazna prema odredbama Pomorskog zakonika.

D.G.


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.