1 min. čitanja

Udruga Sunce poziva građane na mirno okupljanje na splitskim Bačvicama

Udruga Sunce poziva građane na mirno okupljanje na splitskim Bačvicama
Foto: Udruga Sunce

SPLIT - Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, poziva građane mirno okupljanje, kojim će pokazati da su protiv, kako kažu, štetnog prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

- Građani su s razlogom skeptični oko prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama budući on počiva na konceptu gospodarske eksploatacije pomorskog dobra u turističke svrhe čime je zakonodavac dao jasno do znanja da naše more, plaže i obale vidi kao primarne resurse za turistički razvoj Hrvatske nastavljajući trend pretjerane eksploatacije, betonizacije i nasipavanja naše obale - poručuju iz Udruge.  

- Za nas je pomorsko dobro opće dobro koje pripada svima nama, bez uvjeta i ograničenja! 100% NAŠE I 100% SLOBODNO!

Stoga pozivamo na mirno okupljanje „100% NAŠE – MORE, PLAŽE, OBALE“ koje će se održati u subotu, 28. siječnja 2023. godine na Bačvicama u Splitu s početkom u 12:00 sati u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Cilj okupljanja je traženje povlačenja prijedloga Zakona iz saborske procedure te izrada potpuno novog prijedloga. Kako ovim Zakonom pomorsko dobro postaje privatni resurs odgovorili smo u članku OVDJE.

Dragi naši sugrađani, možemo ostati bez najvrjednijeg prostora kojeg imamo - naše obale! Želimo pozvati svih da nam se pridruže u subotu na Bačvicama i da na okupljanje donesu svoje omiljene ljetne rekvizite poput maski, dihalica, peraja, ručnika, kupaćih kostima, napuhanaca i sl. kako bismo bili što efektniji u prijenosu poruka!  

Također, u Zagrebu 2. veljače u 12:00 sati na Markovom trgu planira se prosvjed u suradnji s inicijativama i udrugama iz cijele Hrvatske, ponajviše iz obalnih i otočnih zajednica duž Jadrana, a u organizaciji Građanske inicijative Javno je dobro - poručuju iz ove splitske udruge.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.