1 min. čitanja

U Zemuniku održan pripremni sastanak za protupožarnu sezonu 2023.

U Zemuniku održan pripremni sastanak za protupožarnu sezonu 2023.
Foto: HRZ/ D. Vujević

Sastanak na temu pripreme i spremnosti za protupožarnu sezonu 2023. održan je u srijedu 7. lipnja 2023. godine u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem.

Radnom sastanku nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, brigadir Robert Suntešić iz Zapovjedno operativnog središta, zapovjednik protupožarne eskadrile pukovnik Darko Kučej, zapovjednici vatrogasnih zajednica priobalnih županija i predstavnici Oružanih snaga RH.

Zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov kazao je kako su ovakvi sastanci kroz godinu iznjedrili izuzetnu uspješnost u svladavanju izazova koje nam svima skupa donose požari tijekom ljetnih mjeseci. Tom prilikom brigadir Ražov je rekao: “I ove godine smo spremni za nove izazove kojih će zasigurno biti. Pripadnici HRZ-a i tehnika su uvijek na raspolaganju za pomoć.”

Sinergija sastavnica protupožarnih snaga ima za cilj smanjiti nastajanje štete koju uzrokuju požari svake godine. Upravo suradnja Oružanih snaga RH i Hrvatske vatrogasne zajednice pokazala se kao primjer uspješnog planiranja s ciljem zaštite kako stanovništva tako i imovine u sezoni požara.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.