1 min. čitanja

U Umagu, vrlo blizu grada, pronađena mina iz Drugog svjetskog rata

U Umagu, vrlo blizu grada, pronađena mina iz Drugog svjetskog rata
Foto: Grad Umag

UMAG - Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara.

Kod ispusta novog pročistača otpadnih voda u Umagu pronađena je mina iz Drugog svjetskog rata. Radi se o podmorju iza mola bivše tvornice cementa.

Uočena je 22. ožujka, a pronašli su je ronioci koji rade na postavljanju tamošnjeg kolektora. Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara.

Izvođač radova je prijavio pronalazak eksplozivne naprave policiji i Lučkoj kapetaniji. Iz Ureda načelnika PU Istarske potvrdili su primitak dojave.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronilac otkrio detalje: “Da je bomba u riječkoj luci eksplodirala, uzrokovala bi podrhtavanje od 7 stupnjeva po Richteru!”
Kompleksna i teška akcija izmještanja i neutraliziranja bombe iz riječke luke uspješno je obavljena u subotu, a u akciji uništavanja sudjelovali su i pripadnici elitne Antiterorističke jedinice Lučko, koji su za RTL otkrili detalje koji lede krv u žilama. Ključna je bila priprema, nebrojen…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.