1 min. čitanja

U tinjanskoj Hiži istarskog pršuta otvoren degustacijski dio i shop s delicijama

U tinjanskoj Hiži istarskog pršuta otvoren degustacijski dio i shop s delicijama
Foto: Općina Tinjan

TINJAN - Tinjan je kao 'općina pršuta' dobila dodatnu vrijednost i posjetiteljima će tijekom cijele godine na raspolaganju biti vrhunske, domaće delicije po kojima ovaj kraj gradi svoju prepoznatljivost.

Hiža istarskog pršuta u Tinjanu odnedavno na raspolaganju za posjetitelje ima degustacijski i prodajni dio koji je svečano otvoren 13. svibnja 2023. godine. Na ovaj način Tinjan je kao 'općina pršuta' dobila dodatnu vrijednost - posjetiteljima će tijekom cijele godine na raspolaganju biti vrhunske, domaće delicije po kojima ovaj kraj gradi svoju prepoznatljivost.

Degustacijski dio Hiže istarskog pršuta u ponudi ima više varijanti suhomesnatih plata, s naglaskom na istarski pršut. Uz njega se u platama nude i istarske kobasice, kobasice s tartufima, kosnice, vratina, panceta i ombolo.

Osim mesnih delicija, u ponudi su i tvrdi i svježi kravlji sirevi, sir s tartufima, skuta i salate. Iako je naglasak stavljen na mesne delicije, vodilo se računa i o ljudima koji ne konzumiraju meso, pa kako bi i oni mogli doživjeti kvalitetu ovdašnjih domaćih proizvoda, za njih je osmišljena vegetarijanska plata koja se sastoji upravo od navedenih vrsta sireva, skute, maslinovog ulja i maslina.

Osim što gosti mogu za stolom uživati vrhunskim platama, vinima lokalnih i nagrađivanih vinara, rakijama, craft pivima, sokovima, kavi i drugim pićima, u sklopu trgovine mogu kupiti i sa sobom ponijeti ručno rezani pršut te vakuumirane komade pršuta, ombola, kobasica, kosnica, pancete, sira…

Također, u trgovini se promoviraju i nude proizvodi i drugih lokalnih OPG-ova, poput meda, maslinovog ulja, ulja od konoplje, tartufa i ostalih tradicionalnih istarskih proizvoda, prenosi Agroistra.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.