1 min. čitanja

U TIJEKU VELIKA POTRAGA – U nestalom zrakoplovu koji je poletio iz Splita bila su 4 putnika

U TIJEKU VELIKA POTRAGA – U nestalom zrakoplovu koji je poletio iz Splita bila su 4 putnika
Foto: Pixabay / Twitter / Screenshot

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa ili 700 metara nadmorske visine, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj. Karlovačka policija izvijestila je da je u 11,48 sati zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11,25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području koji je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj.

Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je da se u sportskom zrakoplovu nalazilo četvero putnika.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija

Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron, izvijestila je policija.

Pročelnik HGSS- a Josip Granić rekao je za Hinu da pretraga terena ni uz pomoć drona za sada nije rezultirala sužavanjem prostora potrage za nestalim zrakoplovom.

– Nismo još. Sužavamo prostor potrage za sada isključivo na osnovu radarskih informacija koje dobivamo od Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Nemamo za sada neku konkretnu lokaciju, nego imamo šire područje gdje radimo potragu, rekao je Granić oko 15 sati.

Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti, stoji u priopćenju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nestao zrakoplov koji je poletio iz Splita!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.