2 min. čitanja

SRETAN KRAJ POTRAGE Pronađeni otac i sin koji su nestali kod Krka

SRETAN KRAJ POTRAGE  Pronađeni otac i sin koji su nestali kod Krka
Foto: Saša Čuka

Potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali u krčkom akvatoriju sretno je okončana. Otac i sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci, takozvanom supu, pronađeni su na Krku. Tu informaciju potvrdio je lučki kapetan Darko Glažar za HRT.

Obalna straža angažirala je u nedjelju jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka, za kojima se traga od subote navečer.

Od sinoć je trajala potraga na području krčkog akvatorija, na području od Klenovice prema otoku Krku, za ocem i njegovim devetogodišnjim sinom koji su sinoć oko 19 sati isplovili na SUP-u iako je puhala bura.

– Otišli su na more otac i sin, 90. i 2013. godište. Supruga je alarmirala iznajmljivača apartmana koji je zvao središnjicu, s njima je dvaput provjereno da ne bi bila deiznformacija – rekao je ranije tijekom dana Glažar.

– Osim našega vozila ispostave Novi Vinodolski, tu je bila policija i jučer je također bio zrakoplov Obalne straže, a danas do kasno u noć, uz naše plovilo uključilo se i plovilo lučke kapetanije Senj, također policija, uključio se HGSS sa 17 ljudi i četiri vozila te helikopter naše vojske – dodao je.

Pronađena SUP daska

Sinoć u 20.40, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, državljani Republike Njemačke, nakon što su toga dana oko 17.00 isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje. Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesnoj nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Sinoć i noćas službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski i riječke policije izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke. Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 5.00.

Jutros oko 10 sati je pronađena SUP daska s jednim veslom, sa istočne obale otoka Krka.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika potraga za ocem i maloljetnim sinom iz Njemačke – Krenuli po buri na dasci za veslanje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.