1 min. čitanja

U tijeku je rekonstrukcija rovinjskog Ekomuzeja “Kuća o batani”

U tijeku je rekonstrukcija rovinjskog Ekomuzeja “Kuća o batani”
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ – U tijeku su radovi na uređenju i rekonstrukciji Ekomuzeja «Kuća o batani». Građevinski radovi na obnovi zgrade započeti su još u studenom 2019., a do danas je dovršeno postavljanje novih elektro-instalacija, instalacija za multimediju, izolacije, knaufa i vodovodne instalacije.

Sam je projekt vrijedan oko 2 milijuna kuna, a od navedenog iznosa kroz projekt «Culturecovery interreg centraleurope» financiran je dio opreme i dio multimedijalnih rješenja, dok se kroz projekt “Arca Adriatica interreg Italy–Croatia” financira grafički dizajn i dio multimedije.

Obnova je djelomično sufinancirana i sredstvima Ministarstva kulture i kreditom kojim će se pokriti između ostalog i troškovi uređenja Interpretacijskog centra i novog spacia u ulici Arno Longo za koji su projekt i ishodovanje potrebnih dozvola u fazi dovršenja te bi stoga uskoro trebali započeti i radovi.

Ekomuzej “Kuća o batani” trebao bi svoja vrata ponovo otvoriti za posjetitelje krajem lipnja, a novi postav će priču o batani i Rovinju-Rovigno ispričati na moderan i inspirativan način, pomičući vlastite granice i otvarajući nove horizonte.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.