2 min. čitanja

U subotu u Umagu radionica konzerviranja ribe

U subotu u Umagu radionica konzerviranja ribe
Foto: Muzej grada Umaga / Facebook

UMAG - S ciljem podizanja razine svijesti o važnosti konzumacije ribe i drugih morskih organizama, u subotu se u Muzeju grada Umaga održava radionica konzerviranja ribe.

Muzej grada Umaga u suradnji sa 'Zajednicom Talijana Fulvio Tomizza' iz Umaga kroz provedbu  projekta 'S okusom mora - Sapore di mare' ima za cilj podignuti razinu svijesti stanovništva o važnosti konzumacije ribe i drugih morskih organizama.

To provode kroz predavanja i radionice pod vodstvom stručnjaka, ali i sugrađana, koji su odlučili svoja znanja i vještine podijeliti sa širom publikom kako bi svi zajedno demistificirali i olakšali konzumaciju ribe.

Kroz dvanaest mjeseci provedbe ovog euroopskog projekta, planirano je ukupno 10 stručnih predavanja, 4 edukativne radionice o pripremi ribe i morskih organizama, te 2 ciklusa radionica o izradi i upotrebi keramike sa završnom izložbom.

Izdat će se također ribarska kuharica, postaviti nova web stranica projekta te realizirati manifestacije koje promoviraju tradiciju ribarstva i kulinarstva umaškog područja.

Nakon provedene ankete među građanima Umaga, upravo nepoznavanje recepata, tehnika čišćenja, pripremanja i obrade ribe pokazali su se kao problemi koji odvlače građane od veće konzumacije ribe i drugih morskih organizama.

Projekt aktivno uključuje ribare, nutricioniste, morske biologe, domaćice, kuhare, ugostitelje i druge stanovnike umaškog priobalja kroz prezentaciju svoga rada i vještina. Na taj način gradi se međusektorska suradnja i sinergija između javnog i privatnog sektora, kao i građana.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Predstavljanje projekta „S okusom mora - Sapore di mare“
EU projekt „S okusom mora – Sapore di mare“, čiji je nositelj Muzej grada Umaga, u partnerstvu sa Zajednicom Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag, predstavljen je medijima i široj javnosti 7. rujna 2022. godine u Vijećnici Grada Umaga. Za projekt su dodijeljena sredstva u najvišem iznosu od 348.467…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.