1 min. čitanja

U studenom izvrsni turistički rezultati Istre i Dubrovnika

U studenom izvrsni turistički rezultati Istre i Dubrovnika
Foto: Boris Kačan

Prema podacima sustava eVisitor tijekom studenog ove godine zabilježeno je više od 188 tisuća dolazaka stranih turista te više od 142 tisuće dolazaka domaćih turista. Broj noćenja stranih turista u studenom je iznosio više od 629 tisuća dok su domaći turisti ostvarili više od 296 tisuća noćenja. Izvrsne rezultate ostvarili su Istra i Dubrovnik.

O očekivanjima od ovog blagdanskog mjeseca i što donosi skori ulazak Hrvatske u šengenski prostor govorili su u emisiji Studio 4 Denis Ivošević, TZ istarske županije i Miro Drašković, TZ grada Dubrovnika.

Ivošević je naglasio kako su u odnosu na lanjski period u isto vrijeme brojke, što se tiče gostiju u Istarskoj županiji, 15-18 posto bolje.

Drašković je rekao kako su i u Dubrovniku rezultati znatno bolji, što znači 50 posto više noćenja.

Na pitanje koji su turistički aduti Dubrovnika u zimskim mjesecima, Drašković je rekao kako je Dubrovnik sam po sebi adut.

- Ono što nas muči je zemljopisna pozicija, ako se uspoređujemo s Istrom. Ono na što mi stavljamo akcent tijekom zime je promocija u okolnim zemljama, pogotovo u BiH, i na domaćem tržištu. Tome je prilagođen i naš adventski program - istaknuo je.

Ivošević je istaknuo adute Istre te naglasio kako kontinuirano ulaganje u investicije i podizanje kvalitete usluge i servisa, danas je prepoznatljivo, ne samo u pred i post sezoni, već i u zimskim mjesecima.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.