2 min. čitanja

U Sportskoj dvorani Lopar uskoro aktivnosti za djecu

U Sportskoj dvorani Lopar uskoro aktivnosti za djecu
Foto: Unsplash

CRES - U organizaciji Centra za kulturu Lopar uskoro kreću aktivnosti za djecu. Aktivnosti univerzalne škole sporta te plesa provodit će se u popodnevnim terminima u Sportskoj dvorani Lopar.

U probnom razdoblju neće se naplaćivati članarina, a kada se utvrdi okvirni broj polaznika te se formiraju stalne grupe, plaćat će se članarina simboličnog iznosa.

Treninzi plesa planirani su na način da se djecu upozna s različitim stilovima modernog plesa s naglaskom na hip-hop, odnosno da se potakne razvoj osjećaja za ritam te koordinacija cijelog tijela u skladu sa glazbom.

Kroz ples se razvijaju sva najvažnija motorička znanja i sposobnosti te se znatno utječe na razvoj funkcionalnih sposobnosti. Kroz osmišljavanje i realizaciju različitih koreografija pozitivno se utječe i na razvoj kognitivnih sposobnosti, stoji na stranicama Centra za kulturu Lopar.

Treninzi univerzalne škole sporta planirani su na način da se različitim aktivnostima ciljano pozitivno  utječe na pravilan razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti te na usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja.

Različitim vrstama kretanja odnosno savladavanja prostora i prepreka pridonosi se pravilnom razvoju biotičkih motoričkih znanja koja su osnovni preduvjet za pravilan rast i razvoj djece. Program će se provoditi na vrlo zanimljiv način te će se nastojati upoznati djecu s velikim brojem elemenata iz različitih sportova i aktivnosti.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogati filmski praznici u riječkom kinu ‘Dječje kuće’
Sve do 8. siječnja kino Dječje kuće radi punom parom, a uz niz novih animiranih filmova na velikom platnu, na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma. Kako bi zimski praznici djeci prošli u što ljepšem i kreat…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.