2 min. čitanja

Bogati filmski praznici u riječkom kinu 'Dječje kuće'

Bogati filmski praznici u riječkom kinu 'Dječje kuće'
Foto: Art Kino Rijeka

RIJEKA - Sve do 8. siječnja kino Dječje kuće radi punom parom, a uz niz novih animiranih filmova na velikom platnu, na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma.

Kako bi zimski praznici djeci prošli u što ljepšem i kreativnijem duhu, Art-kino u kinu Dječje kuće u razdoblju od 27. prosinca do 8. siječnja priprema bogat filmski i radionički program. Filmske projekcije animiranih i igranih filmova za cijelu obitelj u spomenutom će se razdoblju održavati svim radnim danima, izuzev 2. siječnja, a paralelno su na repertoaru i dvije višednevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma.

Filmski program otvorio je novi animirani film Medo sa sjevera 4: Obiteljsko putovanje, a s nestrpljenjem se očekuje i igrano-animirana glazbena komedija za cijelu obitelj Lil, Lil, krokodil o raspjevanom krokodilu koji živi u centru New Yorka.

Uz dodatne reprize animiranih hitova Mačak u čizmama: Posljednja želja i Čudesan svijet 3D, kraj godine u kino Dječje kuće donosi poseban program posvećen slavnoj Zagrebačkoj školi crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja, nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

Iz te bogate riznice Zagrebačke škole za kraj godine osmišljen je i blok kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se djeca upoznala s važnom i slavnom baštinom domaćeg crtanog filma.

Na programu su crtani filmovi prikladni za uzrast djece do 14 godina: Piccolo (Vukotić), Jaje (Mimica), Mali vlak (Vunak), Mrav dobra srca (Marks/Jutriša), Posjetitelj iz svemira (Grgić), Muzikalno prase (Grgić) i Kišobran (Gašparović). Za posjetitelje ovog programa osiguran je slobodan ulaz, uz rezervaciju mjesta e-poštom na: info@art-kino.org.

Šećer na kraju praznika u kinu Dječje kuće riječka je premijera prvog domaćeg animiranog filma stvaranog u tehnici 3D animacije Cvrčak i mravica, inspiriranog istoimenom Ezopovom basnom, koja se održava u subotu, 7. siječnja u dvostrukom terminu - u 17 i 19 sati - uz gostovanje članova filmske ekipe.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući dostupne su online putem stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu).

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.