1 min. čitanja

U sklopu projekta Lungobike danas se održava vođeno bicikliranje uz more

U sklopu projekta Lungobike danas se održava vođeno bicikliranje uz more
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA - Zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, ujedno i Dana bez automobila, u Puli će se održati zanimljiv i inovativan program Biciklijada – Lungobike tura. Riječ je o vođenom bicikliranju uz obalu za sve zainteresirane, sa startom u 17:30 u lučici Delfin i ciljem na Valovinama.

Foto: Grad Pula

Građani će biciklima proći planiranu Lungobike rutu s iskusnim biciklističkim vodičem. Biciklijada je rekreativnog karaktera i namijenjena je svim uzrastima. Trajanje obilaska prilagodit će se broju i godištu zainteresiranih građana, najdulje do 1,5 sat.

Podsjetimo, jedan je to od projekata koje je Grad Pula prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje biciklističke staze Lungobike ukupnog iznosa 1,6 milijuna kuna. Radi se o pripremi dokumentacije potrebne za izgradnju gotovo 15 km biciklističke staze koja bi se protezala pretežno obalom, odnosno od Fižele – Uvala Valovine – Uvala Stoja – Zelenika – Lungo mare – Mornar – Valsaline – Verudella – Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, zatim Cestom prekomorskih brigada, do postojeće već izgrađene biciklističke staze.

Budući da se 22. rujna obilježava „Dan bez automobila“, od 08:00 do 20:00 sati Lungomare se zatvara za promet od raskrižja s Ulicom Veruda do kupališta Mornar. Promet će biti reguliran prometnim znakovima i dozvoljen samo za interventna vozila i autobuse „Pula City Tour“.

Za vrijeme zabrane prometovanja osobnih vozila duž prometnice Lungomare od 09:30 do 11:00 sati za slabovidne i slijepe osobe, u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije bit će organizirana šetnja sa startom kod kupališta Mornar.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.