>
  1 min. čitanja

U Šibeniku se planira gradnja međunarodnog Centra sportova na vodi

U Šibeniku se planira gradnja međunarodnog Centra sportova na vodi
Photo: Boris Kačan

ŠIBENIK – Prostor bivše vojarne Paninkovac u šibenskom zaljevu mjesto je na kojem bi u bliskoj budućnosti trebao biti izgrađen međunarodni Centar sportova na vodi. Inicijativa je to koja je stigla od Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a tema je to o kojoj se danas raspravljalo i u uredu šibensko-kninskog župana.

Primarni cilj budućeg Centra je provođenje nastave iz područja sportova na vodi za studente Kineziološkog fakulteta kao i za ostale studente zagrebačkog Sveučilišta kojima će sportovi na vodi biti ponuđeni kao izborni predmet.

Foto: Sastanak u uredu župana/Šibensko-kninska županija

Centar će moći koristiti i polaznici programa cjeloživotnog obrazovanja za odrasle u sklopu Hrvatskog instituta za kineziologiju, a planirano je i održavanje ljetnih škola za domaće i strane studente, kao i međunarodnih znanstvenih kongresa iz područja kineziologije.

Centar će biti opremljen i specijaliziranim sportskim laboratorijem za dijagnostiku, jedinim takvim u ovom dijelu Europe, a kroz projekte Europske unije, u Centru bi se provodila i edukacija djece slabijeg socijalnog statusa i djece s poteškoćama u razvoju.

Čelnici županije i grada zainteresirani su za navedeni projekt, za koji vjeruju da bi bio od velike važnosti za razvoj cijele Šibensko-kninske županije.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.